Tuesday, November 9, 2010

Cenik lektoriranja

Iščeš cenik lektoriranja?

Preden naletiš na najcenejše in najdražje ponudbe si preberi, zakaj ni vse v ceni.
Cene lektoriranja se določajo na podlagi različnih interesov in trenutne cene na trgu. Najcenejše lektoriranje se dobi že za 1€ / lektorsko polo (1500 znakov brez presledka). Pri tako nizkih cenah je potrebno paziti ali ima lektor oz. lektorica ustrezno izobrazbo. Velikokrat se zgodi, da potem lektoriranje opravi kar študent slovenistike, ki načeloma do neke mere obvlada področje, lahko pa zaradi ne izkušenosti in premalo znanja pride do kakšnih napak pri strokovnih besedilih. Pri naročilu lektoriranja za 1€ / lektorsko polo vedno zahtevajte potrdilo o ustrezni izobrazbi lektorja.

Na drugi strani pa imamo cenik lektoriranja takšen, ki dosega cene tudi do 6€ in več na lektorsko polo. Večinoma gre za podjetja, katera nimajo glavne dejavnosti lektoriranje ampak z njo dodatno služijo, ker jim je dovolj občasno naročilo. Temu primerne so seveda cene. Tudi tukaj je vprašanje koliko izkušenj imajo z lektoriranjem diplomskih nalog.

Po našem mnenju se dobi najugodneje lektoriranje diplomske naloge pri ceni med 1,4€ in 2€ na lektorsko polo. Razlog je v tem, da podjetje s takšnim cenikom zastopi študente (stroški študija), po drugi strani pa jim je takšna cena dovolj za redno poslovanje, saj se večinoma ukvarjajo samo s tovrstno lekturo.

Pametno je tudi preveriti ali ima podjetje, ki ti opravi lektoriranje še kakšne ugodnosti pri vezavi diplomske naloge, zato je odločitev za ustrezno ceno lektoriranja odvisna od večih dejavnikov.

No comments: